12:04
Тиждень з професії кухар; кондитер

  Тижні професій - одна з наймасовіших форм позаурочної роботи з учнями у професійно-технічному навчальному закладі, адже це комплекс навчально-виховних заходів, спрямованих на розвиток творчості учнів, поглиблення та розширення знань з предметів, збагачення науково-методичного досвіду викладачів та майстрів виробничого навчання. Так і в нашому центрі проходив з 13 грудня по 17 грудня 2021 р. тиждень професії «Кухар, кондитер»

    Здорове харчування — це не тільки хороше самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація маси тіла, але й любов та повага до себе, це прагнення до здорового і тривалого життя. Саме про це йшлося під час години спілкування з вихованцями груп №5, 6. Майбутні кухарі дізнались про склад продуктів, почули рекомендації для здорового харчування підлітків, переглянули повчальне відео про раціональне харчування. Підготувала захід викладач спецпредметів Наталя Гайдар.

       Година спілкування «Цікаві зустрічі»  з елементами майстер-класу  «Виготовлення жилейних тортів 3D»  пройшла дуже цікаво та продуктивно. На цю зустріч ми запросили випускницю нашого закладу Галину Канівець (Яремич), яка виготовляє оригінальні кондитерські вироби – 3D-торти і тістечка з желе. Торти з желе — це відмінний варіант смачного та легкого десерту.  Своїм досвідом та вмінням ділилась наша гостя. Всі бажаючі робили власноруч тістечка та приготували один загальний торт. Підготувала зустріч майстер виробничого навчання Вікторія Колоткова із своїми здобувачами освіти групи №10

         На  майстер-класі «Історія англійського десерту» здобувачі освіти познайомились з новим десертом-трайфл, який родом із Англії. Освоїли техніку його приготування. Дізнались безліч варіантів рецептур та подачі цього десерту. Продемонстрували  приготування трьох різновидів десерту . Трайфл « Снікерс», «Рафаело» та «Ягідний» Підготувала та провела майстер виробничого навчання Анна Мельник із своїми вихованцями групи №15

       На майстер - класі « Новорічний декор торта» учасники могли побачити  різні техніки оформлення : покриття та вирівнювання торта кремом, нанесення малюнка за допомогою трафарета, елементи декору з шоколаду, ізомальту та вафельного паперу та власноруч приготувати тістечка «мандаринки», покриті пластичним шоколадом. Підготувала та провела майстер виробничого навчання Лідія  Москаленко із своїми здобувачами освіти групи №5

      Смачним був передсвятковий  ярмарок-продаж кулінарних та кондитерських виробів. Готували свої шедеври учні разом із своїми майстрами виробничого навчання. Усі були задоволені і ніхто не залишився без смаколиків.

Протягом всього тижня всіх приваблювала  новорічна фото- зона  , яку підготували наші кухарі,кондитери. Родзинкою   її  були імбирні пряники, які своїм ароматом  налаштовували  на новорічний настрій.  Креативно підійшди до її оформлення. Все почалося з ялинки, прикрашеної  іграшками та гірляндами з медових пряників, годинник та декор для святкового столу теж були їстівними.

   

  

 

Переглядів: 34 | Додав: ЦПТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0