16:06
Добрий кухар - найкращий лікар
  Кажуть, що їжа сприймається краще, якщо людина споживає її в сімейному колі, у доброму товаристві та гарному настрої.

Правильність цих слів доводили  під час виховної години «Добрий кухар – найкращий лікар» майстер виробничого навчання Сердюк Л.В. з учнями групи №10.

Кожна держава має свою перлину в кулінарії, що є невід’ємною частиною світової кухні. Японія внесла у світову кухню відому рибну страву – суші, Італія – піцу і макарони, Росія – щі, Китай – рисові коржі, а Україна борщ, вареники і галушки. Саме тому був проведений конкурс на знання складових частин борщу та способів його приготування. Не обійшли увагою вареники, галушки, кисіль, куліш.

Веселий настрій і позитивні емоції подарували присутнім Палатний Ілля та Якименко Яна, які декламували гуморески сучасного українського митця Павла Глазового на кулінарну тематику.

Не залишили поза увагою учні і український посуд. Розпочали свою розповідь з елементів першого посуду його форми, матеріалу. А завершили сучасним – удосконаленим за довгі роки.

Цікавим елементом виховної години була гра: «Пригадай автора і назву твору». Багато письменників і драматургів описували в своїх творах етапи приготування став, чи їх споживання. Лариса Володимирівна, зачитувала уривок з твору, пропонуючи учням відгадати автора та  назву твору.

Підводячи підсумок майстер запропонувала переглянути фотографії пам’ятників стравам та столовим приборам.

Переглядів: 913 | Додав: ЦПТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: