Вівторок, 23.04.2019, 01:52
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

ДПТНЗ "Переяслав-Хмельницький ЦПТО"

Меню сайту
Випадкове фото
Форма входу
Корисні посилання








Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія
Наші координати
08400,
Київська область,
м.Переяслав-Хмельницький,
вул.Можайська, 5.
тел.(04567)5-45-68;(04567)5-20-40
E-mail: ptu_22_phm@ukr.net
Опитування
Яка професія В ЦПТО вам подобається?
Всього відповідей: 740
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Лічильник
www.reliablecounter.com
Пошук
Головна » 2019 » Березень » 25 » Декада професії «Кухар; кондитер»
20:03
Декада професії «Кухар; кондитер»

       З 25 лютого до 7 березня 2019 року в Переяслав-Хмельницькому ЦПТО проходила декада за професією « Кухар; кондитер».  Розпочалася  вона екскурсією до міста Київ на завод «Coca - Cola». Учні ознайомилися з процесом виробництва, сучасним електронним обладнанням, завітали до музею заводу. Надзвичайно вразила учнів  історія улюбленого  напою  багатьох українців, який пройшов шлях від лікарського засобу до найпопулярнішого напою сучасності. Асортимент продукції заводу  дуже великий: кока-кола, фанта, спрайт, соки, чай, енергетичні напої. Після закінчення екскурсії всі відвідувачі безкоштовно дегустували  напої, а на згадку про поїздку отримали подарунки.

     26.02 о 10 годині відбулася смачна  виставка-продаж кулінарних та кондитерських виробів. Готували свої шедеври учні груп №10,15,3 разом із своїми майстрами виробничого навчання. Усі були задоволені і ніхто не залишився без смаколиків.

     27.02. Ранок цього дня розпочався із цікавої лекції на тему « Історія професії. Кухар – найдавніша і вічно сучасна професія». Учні зробили екскурс у минуле,  дізналися особливості становлення і розвитку кулінарного мистецтва не лише в Україні, а й у світі. Підготувала розповідь учениця  групи №15 Дарда Ірина.

     Цього ж дня майстер виробничого навчання Цабенко Ю.В.  із своїми виховонцями провела відкритий урок виробничого навчання на тему «Приготування страв з риби та  морепродуктів».  Учні працювали в малих групах, готували  рибні страви, ділилися цікавою інформацією про рибу та страви з неї. За спільним столом  майбутні кухарі пригощали один одного своїми кулінарними витворами та ділилися враженнями про урок.

      28.03 викладач спецдисциплін Гайдар Н.В. підготувала і провела шоу-вікторину «Кулінарний поєдинок», у якій брали участь учні груп №15 та №10. Запитання з давньої  та сучасної кухні зацікавили не тільки учасників гри, а й усіх присутніх. Рекламні паузи заповнювали музичні номери  учнів. У запеклій боротьбі виборола перемогу група №15 і отримала диплом переможця. Усіх  учасників пригостили солодкими призами.

      Весняний місяць березень кухарі розпочали «Веселим ярмарком українських страв». Під такою назвою майстер виробничого навчання Гура А.В. провела із своїми учнями відкриту виховну годину професійного спрямування. Ведучі заходу  ознайомили гостей  із стравами української кухні, з традиціями їх проготування, звичаями  та обрядами  нашого народу у кулінарному мистецтві. Особливого настрою додали пісні у виконанні Болілої І. та Палатного Д.  Закінчилася ярмарка смакуванням  страв.

 

     4.03 проходив конкурс професійної майстерності «Кращий за професією кухар» серед учнів третього курсу. У ньому брали участь шість учасників з групи №10, а перемогу здобула  Руденко Вікторія,  яка і буде представляти наш навчальний заклад на обласному конкурсі в м. Сквира

      5 березня кухарі влаштували свято для всіх. Масляна!!! Яке «смачне » слово! Учні проводжали зиму, зустрічали весну. Співали, танцювали, показували театральне дійство «Прощена неділя». Не обійшлося свято без традиційних млинців, вареників, оладок, якими частували всіх гостей свята. Організували та провели свято викладач Лопата Н.А та майстри в/н кухарів.

 

      6 березня від традиційної української кухні всі поринули на кухню екзотичних страв. Усний журнал, присвячений цій темі, висвітлив лише одну сторону незвичайної кухні – це поїдання екзотичних тварин, риб, комах, приготованих відповідно не менш екзотичними національними кухнями. Розповіді учнів доповнювалися тематичною презентацією  та музичними номерами.  Підготувала і провела цей захід викладач спеціальних дисциплін  Доготар Н.В. із своїми учнями гр.№3

     «Весна - як жінка, жінка - як весна», - цими словами розпочався концерт до прекрасного весняного свята  8 Березня під назвою «Чого хочуть жінки?» Пісні, танці,гуморески, гра на музичних інстументах -   все  це було окрасою свята.  А  головне, що наші ведучі приготували  музичні страви на святковий стіл:  екзотична закуска з сала, пікантне блюдо – борщ та справжнє задоволення – вареники. А неперевершений десерт «просто пірожене» доповнив це меню своєю пікантністю. Святковий настрій подарували майстер виробничого навчання Колоткова В.М із  учнями нашого Центру.

     Оформленням актової зали та святкової фото зони, що додало родзинки до свята займалися учні групи №1 та їх керівники Гершун В.А., Ярина Н.В. та Семенко О.П.  На такій веселій  музичній нотці і закінчилася професійна декада за професією «Кухар, кондитер».

Переглядів: 57 | Додав: ЦПТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0